Dan Bornemark
  

Två helt nya skivor för de allra minsta barnen.
Perfekt som present till dopet eller födelsedagen!

 

Minitrams 1

1. Minitrams

2. Oj

3. Spöke ho, ho, ho

4. Åsnan som flög till himmelen

5. Hösten

6. Bönan

7. Baby Telephone Walk

8. Bebins första jul

9. Arne e en gris

10. Bejbisim

11. Ett kladdigt litet finger

12. Våtservett

13. Hjärva Hjördis piratdröm

 

Minitrams 2

1. Minitrams 2

2. Flytande gegga

3. Hej och hå, min lilla tå

4. Den lille i magen

5. Titta, titta, titta

6. Snutte

7. Var e skeden?

8. Vi borstar tänderna

9. Galopp

10. Bönan

11. Barnvagnsrally

12. Baby Telephone Walk - instrumental

13. Hjärva Hjördis piratsömn

Klicka på en låt för att lyssna på en snutt.
 
Det blev "skiv-tvillingar"!

Låt bebisen i oss alla sjunga ut och dansa loss!

Under åtta år har Minitrams-låtarna växt fram.
Nu, när skivan skulle födas, ringde dom från CD-fabriken och sa: Det blev tvillingar! ;) Därför presenterar vi stolt både Minitrams 1 och 2.

Parallellt med TRAMS och Lilla Trams, så stod det tidigt klart att vissa låtar var klockrena bebis-hits. :) Vi har längs vägen fått spela in Wermland Operas Sinfonietta (en 30 musiker stor orkester), dubbeltrummisar, Boom Whackers, riktig harpa, barnvagnar och telefonpratande folk från hela världen (bland annat den legendariske Gentle Giant-trummisen John P. Weathers !).

I en fantasifull musikalisk sparkdräkt tar vi oss runt i den stora, spännande världen som det lilla barnet håller på att upptäcka.

I en låt räcker det långt att både fråga, uppmana och påstå med ett enda ord: Oj. I en annan förundras vi över det makalösa färgspelet som hösten bjuder på. När vi ska lära oss att äta vid matbordet sjunger vi "Var e skeden?" och sedan är det alltid utmärkt att borsta tandköttet, eller kanske rentav tanden! På båda skivorna finns gemensamma nämnare såsom den pigga startlåten och den rogivande vilomusiken som kommer sist. Allt i olika versioner såklart.

De populära knaslåtarna Våtservett, Bönan och Flytande gegga finns, precis som på skivorna TRAMS och Lilla Trams även på Minitrams. Här i mjuka, skojiga bebisarrangemang.

Jazzsångerskan Viktora Tolstoy gästar Minitrams i jullåten "Bebins första jul" och gravid-rockern "Den lille i magen". Helena Josefsson medverkar med sin fantastiska röst i "Hösten" och "Flytande gegga" samt som sjöjungfru i den avslutande piratmusiken.


© 2021 Dan Bornemark / Bönan Records. Alla rättigheter förbehållna.
www.danbornemark.se